ارائه کننده موضوعات به روز و مدرن در حوزه حقوق

این وبلاگ در مورد مسائل روز حقوق بحث می کند.

ارائه کننده موضوعات به روز و مدرن در حوزه حقوق

این وبلاگ در مورد مسائل روز حقوق بحث می کند.

آخرین نظرات
  • ۱ آذر ۹۹، ۱۴:۵۳ - ناشناس
    :|

معایب و محاسن عضویت در هیأت مدیره بدون حق امضا

| شنبه, ۴ ارديبهشت ۱۴۰۰، ۰۳:۳۲ ب.ظ


تو این نوشته میخوام بهتون بگم اگر عضو هیأت مدیره باشید اما حق امضا نداشته باشید، این موضوع چه معایب به چه محاسنی را برای شما خواهد داشت؟
همانطور که همه ما میدونیم کلیه امور مدیریتی شرکت بر عهده هیأت مدیره شرکته و یک سری از اختیارات هیئت مدیره قابل تفویض به مدیرعامل و سایر اشخاص و یک سری از وظایف قابل تفویض و واگذاری به مدیرعامل و سایر اشخاص نیستن، مثل کدوم اختیارات؟ مثلاً دعوت از اعضا برای تشکیل مجامع عمومی بر عهده اعضای هیأت مدیره است و قابل تفویض نیست اما یک سری امور اداری اجرایی مالی شرکت مثل صدور اسناد تجاری قابل واگذاری و تفویض به مدیرعامل خواهد بود.

اختیارات مدیرعامل

مدیرعامل به موجب قانون تجارت دارای حق امضاست و معمولا در اغلب شرکت‌ها مدیرعامل به همراه رئیس هیأت مدیره یا نائب رئیس یا عضوی از اعضای هیأت مدیره دارای حق امضای مجاز هستند و در بعضی از شرکت ها مدیر بخش مالی هم به همراه مدیرعامل و یا رئیس هیئت مدیره در خصوص صدور اسناد تجاری دارای امضای مجازه و به عبارتی حق امضا داره و میتونن این کار رو به صورت قانونی انجام بدن.معایب و محاسن حق امضا نکته ای که خیلیه مهمه راجع بهش صحبت کنیم اینه که اشخاصی که دارای امضای مجاز هستن، چه معایب و محاسنی نسبت به سایر افراد دارهن و این موضوع واقعاً خوبه براشون یا بد؟ حسن موضوع اینه که کسی که صاحبان امضای مجاز در شرکته و به قول خودمونی حق امضا داره، کنترل و قدرت بیشتری نسبت به سایر اعضای هیأت مدیره داره. یعنی چی؟ یعنی این که بدون نیاز به تأیید سایر افراد کلیه امور مربوط به اداره شرکت، کلیه امور مدیریتی شرکت و کلیه امور مالی شرکت رو راهبری میکنه و از این حیث کنترل مربوط به شرکت بیشتر در اختیار این شخصه چرا که تمام امور مالی، مدیریتی و اداری از زیر دست این شخص عبور میکنه.
اما این موضوع یک سری معایبی هم داره. شخصی که صاحب امضای مجاز شرکته در مقابل شرکا و سهامداران نسبت به تعهداتی که برای شرکت میپذیره مسئولیت مدنی و کیفری داره. زمانی که چکی رو صادر می‌کنه، در کنار شرکت در مقابل دارنده اون چک مسئولیت تضامنی داره یعنی اون فرد هم میتونه تمام مبلغ چک رو از شرکت مطالبه کنه و هم میتونه از شخصی که امضا کرده بخواد و حتی مبلغش رو از اموال اون استیفا کنه و به دست بیاره. در مراجع قضایی باید در مقابل تخلفات، جرائم و تعهدات پاسخگو باشه در کنار شرکت و اگر شرکت مرتکب جرمی بشه مسئولیت کیفری داره در کنار شرکت و همینطور در خصوص بحث پرداخت های مالیاتی با وجود شرایطی به همراه خود شرکت مسئولیت تضامنی خواهد داشت.
اینها معایب و مزایای صاحب امضا بودنه و درسته که این موضوع برای صاحبان امضای مجاز حسن داره و خوبه و در واقع کنترل و قدرت شرکت، بیشتر از بقیه در دست این افراده اما به همون اندازه مسئولیت اون شخص رو هم بیشتره و ممکنه تبعات زیادی براش در پی داشته باشه. پس با توجه به این مواردی که گفتم و با علم به اونا تصمیم بگیرید که در چه جایگاهی قرار بگیرید و ببینید برای شما مزایای این موضوع بشتره یا معایبش.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
تجدید کد امنیتی