ارائه کننده موضوعات به روز و مدرن در حوزه حقوق

این وبلاگ در مورد مسائل روز حقوق بحث می کند.

ارائه کننده موضوعات به روز و مدرن در حوزه حقوق

این وبلاگ در مورد مسائل روز حقوق بحث می کند.

آخرین نظرات
  • ۱ آذر ۹۹، ۱۴:۵۳ - ناشناس
    :|

در دنیای امروز اطلاعات و دانش کسب و کار موضوعی است که بسیار مهم بوده و نباید تحت هیچ شرایطی به دست رقبا بیفتد. بنابراین لازم است قبل از انعقاد هر قراردادی این اطمینان را به دست آورید که اطلاعات شما درز پیدا نکرده و به دست دیگری نیفتد.

برهمین اساس موضوع قرارداد محرمانگی مطرح می‌شود که لازم است شما قبل از انعقاد هر قراردادی با مشاور حقوقی خود مشورت کرده و بند محرمانگی اطلاعات را در قراردادهای خود لحاظ نمایید. 

قرارداد محرمانگی چیست و نقش مشاوره حقوقی در آن چیست؟

تنها مادیات نیست که ارزشمند هستند. در عصر ارتباطات امروزی چیزی که همپا با مسائل مادی و چه‌بسا بیشتر از آن ارزشمند است اطلاعات است که دارای ارزش اقتصادی و تجاری هستند. صاحبان کسب و کار با تلاش و کوشش فراوان در طول سالها کسب و کار خود به تجارب ارزشمندی دست پیدا کردهاند که برایشان بسیار مهم است و نباید دست دیگران علیالخصوص رقبا بیفتد.

چراکه یکی از مزیتهای رقابتی در دنیای تجاری امروز همین اطلاعات است که میتواند به راحتی نشر پیدا کند.اطلاعاتی مانند دانش فنی، اطلاعات مربوط به بازار، راهکار‌ها و برنامه‌های تجاری و غیره که با صرف هزینه و تلاش طی سالها کار به دست امدهاند.

بههمین منظور و برای جلوگیری از عدم افشا و درز اطلاعات موضوعی مطرح شد به عنوان قرارداد محرمانگی و منظور قراردادی است که افراد و شرکت‌ها برای حفاظت از اطلاعات ارزشمند خود در روند همکاری با دیگران به‌کار می‌گیرند. 

براساس این قرارداد صاحبان کسب و کار میتوانند از اطلاعات ارزشمند خود محافظت کرده و مانع دستیابی رقبا به آنها شوند. اما برای این‌که بدانید باید چگونه موضوع محرمانگی را در قراردادهای کاری و روابط تجاری خود لحاظ کنید باید با یک مشاور حقوقی متخصص در زمینه قراردادها مشورت نمایید. 

قرارداد محرمانگی و استفاده از تخصص مشاوره حقوقی

قرارداد محرمانگی درواقع قراردادی است حقوقی میان دو یا چند طرف که در آن طرفین موافقت می‌کنند اطلاعات محرمانه، دانش انحصاری یا اسرار تجاری مورد نظر خود را برای رسیدن به اهدافی که باهم توافق کردهاند تنها با یکدیگر به اشتراک گذاشته و آنها را از دسترس دیگران دور نگه دارند. آنها توافق کردهاند که هرگز این اطلاعات فاش نشود.

البته قرارداد محرمانگی (Non-disclosure agreement) یا قرارداد عدم افشای اطلاعات محرمانه در اکثر مواقع به صورت یک قرارداد مستقل نوشته و منعقد نمیشود، بلکه معمولا به عنوان یک بند یا یک شرط در قراردادهای اصلی بین طرفین آورده میشود.

نکته: قبل از اینکه تصمیم بگیرید باید چه مفادی را در قرارداد محرمانگی خود بنویسید با مشاور حقوقی خوب مشورت کنید تا چیزی از قلم نیفتد. گاهی از نظر شما موردی ارزش درج به عنوان اسرار و دانش و موارد محرمانه را نداشته باشد اما از نظر مشاور حقوقی کسب و کارتان که در این زمینه تجربه و تخصص دارد آن مورد نیز جزء موارد محرمانه بوده که باید حفاظت شود.

بنابراین نقش و جایگاه مشاور حقوقی خوب در قرارداد محرمانگی را جدی گرفته و استفاده از خدمات مشاوره حقوقی در این زمینه را در اولویت کار خود قرار دهید تا در آینده با مشکل قانون مواجه نشده و یا درصورت بروز مشکل، بتوانید آن را به راحتی حل و فصل نمایید.

اهمیت نگهداری از اطلاعات محرمانه چیست و مشاور حقوقی چه کمکی می کند؟

اصلا اطلاعات محرمانه چیست؟ به چه اطلاعاتی محرمانه میگوییم؟ زمانی که معنای درست اطلاعات محرمانه را بدانیم درک خواهیم کرد که چرا فاش نشدن و درزنکردن آنها آنقدر مهم و ارزشمند است. مشاور حقوقی به شما کمک می‌کند تا نسبت به اطلاعات محرمانه و موارد آن آگاهی داشته باشید.

اما به صورت کلی اطلاعات محرمانه به اطلاعاتی گفته میشود که در حکم اسرار محرمانه هر کسب و کاری هستند. این اطلاعات شامل ایدهای جدید  اطلاعات محصول طرحهای استراتژیک اطلاعات مشتریان اطلاعات کارمندان دانش راهکارها و برنامههای آینده کسب و کار درآمد فرمولهای تخصصی و محرمانه و هرچیزی که باعث میشود سهم بازار را در دست داشته باشید.

درصورتی که اطلاعات محرمانه شما به دست رقبا بیفتد به راحتی میتوانند راه مقابله با شما را پیدا کرده و باعث شوند سهم بازارتان را از دست بدهید.

نکته بسیار مهم: امروزه انعقاد قرارداد محرمانگی فقط مختص دو طرف کسب و کار نیست. بلکه این قراردادها بین کارفرما و کارمندان نیز باید نوشته شود تا اگر به هر دلیلی کارمند قصد ترک شرکت را داشته باشد متعهد باشد که اطلاعات و اسرار شرکت را فاش نکند. 

بنابراین هنگام بستن قراررداد با کارمندان خود نیز حتما موارد محرمانگی را به کمک مشاور حقوقی مشخص کرده و آن را در قرارداد ذکر نمایید.

در هنگام درج قرارداد محرمانگی به نکات زیر دقت نمایید:

  • طرفین قرارداد را مشخص کنید
  • اطلاعات محرمانه و موارد ان را با کمک مشاور حقوقی مشخص کنید
  • ضمانت اجرایی قرارداد را تعیین کنید. به این معنا که برای اطمینان از پایبند بودن طرف مقابل موارد تخلف و جرائم را به طور مشخص و واضح تعیین کنید.
  • زمان قرارداد و پابرجایی طرفین به عدم افشای اطلاعات را مشخص نمایید. ممکن است بخواهید که طرف مقابل شما حتی پس از اتمام قرارداد نیز همچنان به NDA پایبند باشد.

همانطور که گفتیم اسرار و اطلاعات محرمانه در کسب و کار شما بسیار مهم و رازشمند هستند. بنابراین باید با مشاور حقوقی کسب و کار خود مشورت کرده و نسبت به درج قرارداد محرمانگی در قراردادهای خود با دیگران و حتی هنگام استخدام کارمندان جدید اقدام نمایید.

نکته مهم دیگر به عنوان سخن پایانی اینکه از قراردادهای اماده موجود در اینترنت استفاده نکنید. هر کسب و کاری موارد محرمانه مختص به خود را دارد و باید قرارداد محرمانگی مرتبط با خودش را داشته باشد.

برای درج مطالب مهم به عنوان قرارداد محرمانگی می‌توانید با کمی تحقیق و جستجو در سایت مشاوره حقوقی از بهترین مشاور حقوقی در تهران یا سایر شهرها استفاده نمایید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
تجدید کد امنیتی