ارائه کننده موضوعات به روز و مدرن در حوزه حقوق

این وبلاگ در مورد مسائل روز حقوق بحث می کند.

ارائه کننده موضوعات به روز و مدرن در حوزه حقوق

این وبلاگ در مورد مسائل روز حقوق بحث می کند.

آخرین نظرات
  • ۱ آذر ۹۹، ۱۴:۵۳ - ناشناس
    :|

جبران خسارت تصادف با خودروهای لوکس

| شنبه, ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰، ۰۳:۱۰ ب.ظ


اون وقتا که هنوز مسئولان انقدر زحمت نکشیده بودن و قیمت ماشین ها انقدر گرون نشده بود و تازه خودروهای لوکس و وارداتی اومده بود به کشورمون، خیلیا به شوخی می گفتن حواستون رو خیلی جمع کنید چون اگه با یکی از اینا تصادف کنین و مقصر باشید، باید سند و سوییچ و مدارک مایشن رو تقدیم صاحب خودرو کنید و بگید این قسط اول خسارت فقط به من یه زمان بده برم بقیه اش رو جور کنم اما اینجا میخوام بهتون بگم که از سال 95 به بعد اوضاع فرق کرده.

قانون جدید بیمه سال 95

اصلاحات سال 95 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه که از این به بعد به خاطر طولانی بودن اسمش به اون قانون بیمه اجباری میگیم اوضاع را تغییر داده. تبصره ذیل ماده ۸ این قانون آمده گفته که راننده مقصر یا بیمه شخص ثالثش باید خسارات وارده رو صرفاً تا سقف خسارت متناظر وارد شده به خودرو متعارف جبران کنن. حالا اینکه گفتم یعنی چی؟ تبصره ۴ ذیل همون ماده اومده توضیح داده که خودرو متعارف یعنی خودرویی که قیمت اون تا ۵۰ درصد دیه مرد در ماه حرام باشه که این رقم برای سال ۹۹ معادل 220 میلیون تومنه.
ماده۸ ـ حداقل مبلغ بیمه موضوع این قانون در بخش خسارت ‌بدنی معادل حداقل ریالی دیه یک مرد مسلمان در ماههای حرام با رعایت تبصره ماده (۹) این قانون است و در هر حال بیمه‌گذار موظف به اخذ الحاقیه نمی‌باشد. همچنین حداقل مبلغ بیمه‌ موضوع این قانون در بخش خسارت مالی معادل دو و نیم درصد (۵/۲%) تعهدات بدنی است. بیمه‌گذار می‌تواند برای جبران خسارت‌های مالی بیش از حداقل مزبور، در زمان صدور بیمه‌نامه یا پس از آن، بیمه تکمیلی تحصیل کند.
تبصره۱ـ در صورتی که بیمه‌گذار در خصوص خسارت‌های مالی تقاضای پوشش بیمه‌ای بیش از سقف مندرج در این ماده را داشته باشد بیمه‌گر مکلف به انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی با بیمه‌گذار می‌باشد. حق بیمه در این مورد در چهارچوب ضوابط کلی که توسط بیمه مرکزی اعلام می‌شود، توسط بیمه‌گر تعیین می‌گردد.
تبصره۲ـ در صورت بروز حادثه، بیمه‌گر مکلف است کلیه خسارات واردشده را مطابق این قانون پرداخت کند و مواد (۱۲) و (۱۳) قانون بیمه مصوب ۷/۲/۱۳۱۶ در این مورد اعمال نمی‌شود.
تبصره۳ـ خسارت مالی ناشی از حوادث رانندگی صرفاً تا میزان خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف از طریق بیمه‌نامه شخص ثالث و یا مقصر حادثه قابل جبران خواهد بود.
تبصره۴ـ منظور از خودروی متعارف خودرویی است که قیمت آن کمتر از پنجاه‌درصد (۵۰%) سقف تعهدات بدنی که در ابتدای هر سال مشخص می‌شود، باشد.
تبصره۵ ـ ارزیابان خسارات موضوع ماده (۳۹) و کارشناسان ارزیاب خسارت شرکتهای بیمه و کارشناسان رسمی دادگستری در هنگام برآورد خسارت، موظفند مطابق این ماده اعلام‌نظر کنند.

نحوه محاسبه خسارت

گرچه با زحمت هایی که برای اقتصاد کشورمون کشیده شده و قیمت هایی که تو بازار می‌بینیم، تقریباً اکثر خودروهای داخل خیابون امروز غیرمتعارف حساب میشن اما فرمول محاسبه خسارت اینجوری میشه که ۲۲۰ میلیون تقسیم بر قیمت واقعی روز خودرو ضربدر خسارت واقعی وارد شده به خودرو لوکس یعنی مثلا اگر شما از پشت با یه ماشین لوکسی که قیمتش ۶۶۰ میلیون تومانه تصادف کنید و اون ماشین سپر و چراغش بشکنه و 60 میلیون تومان خسارت ببینه، شما و بیمه شخص ثالثتون صرفاً باید ۲۰ میلیون تومان پرداخت کنین. البته بعضی از بیمه‌ها اومده بودند و یه سری خودروها را به عنوان خودرو متعارف در نظر گرفته بودن و مثلاً گفته بودن که خودرو متعارف از نظر ما میشه پژو پرشیا و اگه یه بی ام و تصادف کنه و چراغ و سپرش بشکنه، ما بالاترین قیمت چراغ و سپر پرشیا را به اون پرداخت می‌کنیم.

تکلیف راننده های خودرو لوکس

راننده خودروهای لوکس نمیتونن مبلغ مازاد رو از راننده مقصر مطالبه کنن، برای همین پیشنهاد میشه که حتماً راننده‌های خودروهای نامتعارف، ماشینشون رو بیمه بدنه بکنن تا در صورت تصادف بتونن مبلغ مازاد را از بیمه بدنه‌ای که گرفتند، جبران کنن.
از همه این اوصاف که بگذریم دیگه نیازی نیست مثل قبل نگران باشیم و استرس داشته باشیم چون استرس باعث میشه که تصادف کنیم اما بازم باید موقع رانندگی حواسمون رو جمع کنیم و به اطراف دقت کنیم و سعی کنیم که تصادف نکنیم و بی گدار به آب نزنیم.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
تجدید کد امنیتی